Proszę o pomoc w zadaniu:P
IWONA:):): Proszę o pomoc w zwozwiązaniu zadania

Suma sinusów kontów ostrych w pewnym trójkącie
prostokątnym jest równa 6pierwiastków/2.Oblicz
a)iloczyn sinusów tych kątów
b)iloczyn cosinusów tych kątów
z góry dziękuję
11 sty 15:19
IWONA:):): Czy mogę na kogoś liczyć

11 sty 15:27
IWONA:):): Julek pomożesz?
11 sty 15:35
IWONA:):): Bardzo proszę o odpowiedz

11 sty 16:02
IWONA:):): 
11 sty 16:20
Eta:
k
ątów a nie k
ontów

dla kątów α i β w trójkącie prostokątnym : sinα= cosβ i sinβ= cosα
to
sinα + cosα= 6
√2 /
2
sin
2α +cos
2α+ 2sinα*cosα= 72
2sinα*cosα= 72 −1 => sinα*cosα=
712
zatem: sinα*cosα= sinα*sinβ= cosβ*cosα=
712
odp: a) sinα*sinβ=
712
b) cosβ*cosα=
712
11 sty 16:20
IWONA:):): Dzięki wielkie


Nie wie czemu napisało mi się kontów...a nie kątów ,co za bykk ja jego
<wsydniś> Jeszcze raz dziękuję
11 sty 16:26
Eta:
11 sty 16:27