Dany jest równoległobok ABCD
Bednar: Dany jest równoległobok ABCD, punkt S (2,3) jest punktem przecięcia przekątnych, współrzędne
wektora AB=[8,4], wektora BC=[2,6]. Oblicz wierzchołki.
15 lis 21:17
Adamm:

AB+BC=AC
i masz wszystko
15 lis 21:23
Bednar: A jak obliczyć wierzchołki?
15 lis 21:25
Adamm: C już masz, z tego obliczasz B, A, i potem D
15 lis 21:26
Adamm: i nie mów mi potem że nie rozumiesz itp.
15 lis 21:27
Bednar: czyli współrzędne C to [5,5]
15 lis 21:28
Adamm: nie, to jest wektor od S do C
15 lis 21:29
Bednar: Już wiem co i jak, dzięki
15 lis 21:31