wtf
problem: Rozwiąż równanie 25log5sinx = 0,5
No to zamieniam 25 na 52
2log5sinx
5
Starałem się by powyższe wyglądało dobrze.
No to moim zdaniem powinno być 2sinx=1/2 , a nie jak w innych odpowiedziach że ta dwójka idzie
do sin2 .. wyt,lumacz mi ktoś, proszę? Żeby było jasne− umiem rozwiązywać takie równania
tylko nie rozumiem dlaczego zamieniając 25 na 52 ta "2" idzie do sin2x a nie jako 2sinx
15 lis 20:45
Ajtek:
Własnośc logarytmu:
d*logab=logabd
15 lis 20:48
problem: ale prościzna

No tak. Dziękuję
15 lis 20:49
Ajtek:
Proszę

.
15 lis 20:51