matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz
Benia:
Oblicz a) 7
x+1
=3
2x
b)4*2
x−3
=10
x
*3
x−1
15 lis 20:18
Adamm:
a) 7*7
x
=9
x
9
7=(
)
x
7
log
9/7
7=x b) 4*2
x−3
=10
x
*3
x−1
1
1
*2
x
=
*(30)
x
2
3
3
=(15)
x
2
3
log
15
=x
2
15 lis 20:23
Benia:
Dzięki
15 lis 20:29