trr
ola: jesli 2sin|2x−π|=1 to 2sin(2x−π)=1 lub 2sin(2x−π)=−1

czy jak to bedzie
15 lis 20:13
Adamm: tak
15 lis 20:20
Adamm: czekaj, nie
musisz to rozbić na przypadki
15 lis 20:25
ola: czyli jak?
15 lis 21:03
Adamm: kiedy 2x−π≥0, a kiedy 2x−π<0
czyli dla 2x−π≥0 masz
2sin(2x−π)=1
a dla 2x−π<0 masz
2sin(π−2x)=1
2sin(2x−π)=−1
15 lis 21:05
ola: niewiem juz, tak jak pisalam u góry wszystkie wyniki wychodza dokładnie takie jak w
odpowiedziach a jak robie jak Ty mówisz to dostaje za duzo odpowiedzi i sie niezgadza
15 lis 21:41
ola: | | π | | 5π | | 7π | | 11π | |
według mnie to x∊{ |
| +kπ, |
| +kπ, |
| +kπ}{ |
| +kπ} |
| | 12 | | 12 | | 12 | | 2 | |
15 lis 21:43