matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Franek:
3
x
+ 3
−
x
= 2
3
x
− 3
−
x
15 lis 19:40
Adamm:
3
x
≠3
−x
x≠0 3
x
+3
−x
=2*3
x
−2*3
−x
3
2x
+1=2*3
2x
−2 3=3
2x
2x=1
1
x=
2
15 lis 19:48