Środkowa trójkąta
Alek : Punkty A=(1,3), B=(3,1), C=(6,4) są wierzchołkami trójkąta ABC. Długość środkowej poprowadzonej
z punktu C jest równa ...
O co w tym chodzi? Jak mam się do tego zabrać?
15 lis 18:49
Alek : Proszę o pomoc, kompletnie tego nie rozumiem...
15 lis 18:58
Janek191:
Znajdź S − środek odcinka AB.
s = I CS I
15 lis 19:00
Janek191:
15 lis 19:02
Eta:

|s|=
√22+42= ......
15 lis 19:03
Alek : S=(2,2)
15 lis 19:04
Alek : cała ta środkowa ma 2√5
15 lis 19:06
Alek : ?
15 lis 19:06
Janek191:

Tak
15 lis 19:06
Alek : Dzięki wielkie

A można to jakoś inaczej wyliczyć czy koniecznie trzeba znaleźć ten trójkąt
prostokątny?
15 lis 19:07
Eta:
S(2,2) , C(6,4) to |SC|= √ ( xC−xS)2+ (yC−yS)2 =..............
15 lis 19:09