?
jww: czy dobrze działam?
zadanie brzmi zbadaj liczbe rozwiazań w zależnosci od parametru m,meR
x2−6|x| +8 =m
1* xe(−nieskończ;0) 2*xe<0+nieskończoność)
−x2 +6x+8=m
jak bez liczenia wyznaczyc miejsca zerowe?
15 lis 18:34
jww: co dalej?
15 lis 18:37
jww: prosze o odpowiedz,zalezy mi na czasie
15 lis 18:38
jww: ?
15 lis 18:41
jww: pommocy
15 lis 18:43
jww: no niech to ktos sprawdziii
15 lis 18:45
jww: ktos cos?
15 lis 18:48
Adamm:

dla m<−1 brak rozwiązań
dla m=−1 dwa rozwiązania
dla −1<m<8 cztery rozwiązania
dla m=8 trzy rozwiązania
dla m>8 dwa rozwiązania
15 lis 18:52
Eta:

0 rozwiązań dla m<−1
2 rozwiązania dla m= −1 lub dla m >8
3 rozwiązania dla m= 8
4 rozwiązania dla m ∊(−1, 8)
15 lis 18:56
PW: jww, szybko, szybko ... podziękuj.
15 lis 19:12