Wykres Wielomianu
grtte: Mam Problem z wspólczynnikiem przy najwiekszej potedze potęgi.
Dokładeni chodzi o przykład:
(3−x)2(4−x2). st(w)=4,a4>0
Logicznie przy stopniu sumuje krotność czyli = 4,a następnie mnoże −x2*−x2.
15 lis 18:28
===:
co Ty wymyślasz?
15 lis 18:36
grtte: Po prostu nie wiem jak ten współczynnik wyznaczyć,w sumie teraz to sam nie wiem
15 lis 18:41
grtte: ktoś ,coś?
15 lis 19:01
Eta:
(3−x)2(x2) =+x2*(−x2) ........... = −1x4 ...............
współczynnik przy x4 = −1 i po sprawie
15 lis 19:07
Janek191:
st W(x) = 2 + 2 = 4
bo x2*x2 = x4
15 lis 19:08
PW: Panie, patrzysz i nie grzmisz.
Nie żadne "logicznie", po chamsku wymnóż i po wątpliwościach. Tylko nie pisz takich śmiesznych
rzeczy jak *− (to nie alfabet Morse'a).
15 lis 19:09
grtte: Wydaje mi się że to śmiesze "* " pisze 99% procent osób na forum.
15 lis 19:14
PW: Nie zrozumiałeś, idzie o to "kropka kreska" − nia ma takiego symbolu matematycznego, a ty nie
umiesz używać nawiasów. Tragedia.
15 lis 19:22
grtte: Dzieki *−
15 lis 19:26