Topologia. Wnętrze, domknięcie, brzeg
Haise: Czy mógłby ktoś powiedzieć, czy dobrze wyznaczyłam te zbiory

?
A jeśli są gdzieś jakieś błędy, wskazać je i powiedzieć, co jest nie tak, bo ciągle mam problem
z tymi zbiorami

Wyznaczyć wnętrze, domknięcie i brzeg
Y={(x,y)∊R
2: xy=0 } w metrykach: euklidesowej, rzece, kolejowej i dyskretnej
W euklidesowej:
Int Y = ∅
cl Y = Y
Fr Y = Y
W rzece
Int Y = {(x,y) ∊R
2: x=0, y ∊ R} (oś y)
cl Y = Y
Fr Y = {(x,y) ∊R
2 : y=0, x ∊R} (oś x)
W kolejowej
Int Y = Y \ {(0,0)}
cl Y = Y
Fr Y ={(0,0)}
W dyskretnej
Int Y = Y
cl Y= Y
Fr Y = ∅