Funkcje
Piston: Dana jest funkcja f(x) 1/ex +2 . Wyznacz dziedzine, funkcje odwrotna oraz dziedzine funkcji
odwrotnej
15 lis 13:46
Jerzy:
| | 1 | |
Czy to jest f(x) = |
| + 2 ? |
| | ex | |
15 lis 13:50
Piston: Nie 1 na gorze ex +2 na dole. Sory pisze z telefonu
15 lis 13:52
Jerzy:
D = R
y(e
x +2) = 1
ye
x + 2y = 1
| | 1 − 2x | |
Dziedzina: x ≠ 0 i |
| > 0 |
| | x | |
15 lis 13:58
Jerzy:
| | 1 | |
Dziedzina inaczej: y ∊ (0 , |
| ) |
| | 2 | |
15 lis 14:02
Jerzy:
I sprawdź, czy w tym przedziale ułamek jest dodatni !
15 lis 14:04