jak naszkicować wykres funkcji i ją rozwiązać?
malutka12345: f(x)= |cosx|+1
15 lis 12:10
Jerzy:
Rysujesz f(x) = cosx , odbijasz spod osi OX nad oś, przesuwasz o 1 do góry.
15 lis 12:17
Jerzy:
A co to znaczy rozwiązać funkcję ?
15 lis 12:19
Jerzy:
15 lis 12:23
malutka12345: chodzi o to jakbym miała ja obliczyć to jak się za to zabrać?
15 lis 12:55
malutka12345: czy tylko wykres wystarczy w tym wypadku?
15 lis 12:56
Jerzy:
Jaka jest treść zadania ?
15 lis 13:08
malutka12345: znajdź dziedzinę funkcji i naszkicuj jej wykres. tak brzmi treść
16 lis 09:07
Jerzy:
D = R , a wykres masz.
16 lis 09:10
malutka12345: dziękuję
21 lis 14:25