matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytm
Oliwxo :
Log2pierwiastek120−log2pierwiastek30−log21/16
15 lis 09:36
Jerzy:
=log
2
√
120/30
− log
2
2
−4
= log
2
√
4
+ 4log
2
= log
2
2 + 4log
2
2 = 1 + 4 = 5
15 lis 10:02