matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
aaggaa:
oblicz objetosc graniastoslupa prawidlowego trojkatnego ktorego krawedz podstawy jest rowna 8cm i tworzy z przekatna sciany bocznej kat 60*
11 sty 13:41
paziówna:
H
tg60 =
⇒ H = 8
√
3
8
8
2
√
3
V = P
p
*H =
*8
√
3
= 384
4
11 sty 13:55