1 | ||
a) | h=√2*8=4, h=8 | |
2 |
4 | 1 | |||
b) tg(α/2)= | = | |||
8 | 2 |
1 | ||
tg2(α/2)= | ||
4 |
1−cosα | 1 | ||
= | |||
1+cosα | 4 |
1 | 1 | |||
1−cosα= | + | cosα | ||
4 | 4 |
3 | ||
cosα= | ||
5 |
9 | 4 | |||
sinα=√1− | = | |||
25 | 5 |
4 | ||
tgα= | ||
3 |
e*f | ||
= k ⇒ ef= 40 | ||
a |
P | 4 | 3 | ||||
P= 2ef =80 i P=a2*sinα ⇒ sinα= | ⇒ sinα= | to cosα= | ||||
100 | 5 | 5 |
4 | ||
tgα= | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |