z warunku rownoleglosci prostych ma byc wykonane
as: znajdz wspolrzedne punktu D rownolegloboku ABCD A(−3,0) b(4,−2) C(1.3)
11 sty 12:28
as:
11 sty 12:38
as:
11 sty 12:58
as:
11 sty 13:08
as: obliczylam prosta AB i co dalej
11 sty 13:11
Bogdan:

Wektory AB i DC są równe. D = (x
D, y
D)
→ →
AB = DC ⇒ [7, −2] = [1 − x
D, 3 − y
D]
7 = 1 − x
D ⇒ x
D = −6
−2 = 3 − y
D ⇒ y
D = 5
Odp.: D = (−6, 5)
11 sty 13:19
as: to wiadomo ale nei mam tak tego zrobic
11 sty 13:32
as: z warunku rownoleglosci prostych ma byc wykonane
11 sty 13:33
as:
11 sty 14:03