Wartość bezwzględna
Paweł: Dziękuję z góry za pomoc i prosiłbym o wytłumaczenie krok po kroku

||2
√3−3|−2{11}|−2*|1−|2−
√11||
14 lis 19:30
Paweł: Tam ma być 2
√11 nie 2{11}
14 lis 19:34
Janek191:
I I 2√3 I − 2√11 I − 2* I 1 − I 2 − √11 II =
= I 2√11 − 2√3 I − 2*I 1 − ( √11 − 2) I =
= 2√11 − 2√3 − 2*( 1 + √11) = − 2 − 2√3
14 lis 19:44
Paweł: Czy aby na pewno, bo po nieudolnych próbach wyszło mi 9−2√3
14 lis 19:52
Janek191:
A jaka jest odpowiedź ?
14 lis 19:55
Natalia: Janek191 a ty przypadkiem nie zapomniałeś o (−3) w pierwszej linijce po 2
√3
14 lis 19:59
Paweł: Nie mam odpowiedzi właśnie
14 lis 20:00
Mila:
=9−2√3
14 lis 20:06
Janek191:
Zapomniałem

Zrobiłem inne zadanie
14 lis 20:25