x2−9 | ||
a)f(x)= | ||
x−5 |
x2−arctgx | ||
b)f(x)= | ||
x−1 |
x2−9 | ||
a) f(x)= | ||
x−5 |
x2−9 | ||
limx→5+ | =∞ | |
x−5 |
x2−9 | ||
limx→5− | =−∞ | |
x−5 |
x2−9 | x2−9 | |||
limx→±∞( | )/x = limx→±∞ | = 1 | ||
x−5 | x2−5x |
x2−9 | 5x−9 | |||
limx→±∞( | −x)=limx→±∞ | = 5 | ||
x−5 | x−5 |
x2−arctgx | ||
b) f(x)= | ||
x−1 |
x2−arctgx | ||
limx→1+ | = ∞ | |
x−1 |
x2−arctgx | ||
limx→1− | = −∞ | |
x−1 |
x2−arctgx | ||
limx→±∞ | = 1 | |
x2−x |
x2−arctgx | x−arctgx | |||
limx→±∞( | −x) = limx→±∞ | = 1 | ||
x−1 | x−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |