matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
młotek:
[(A∪C') ∪ (B∪C')]∪C =... Prosze o dokładne rozpisanie
14 lis 17:41
Adamm:
[(A∪C')∪(B∪C')]∪C=A∪C'∪B∪C'∪C=A∪C'∪B∪U=U
14 lis 17:54
Adamm:
dodawanie zbiorów jest przemienne
14 lis 17:54