matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi zbieżne
goopeq:
7.149 Wiedząc, że lim
n→
∞
a
n
=2 i lim
n→
∞
b
n
=2/3, oblicz: A) lim
n→
∞
(a
n
+ 3b
n
) Pomożecie?
14 lis 17:03
Adamm:
2
lim
n→
∞
(a
n
+3b
n
)=lim
n→
∞
a
n
+3lim
n→
∞
b
n
=2+3*
=4
3
14 lis 17:04