matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna drugiego rzędu
Ola:
Pochodna drugiego rzędu: 1) y=arccosx
14 lis 16:20
Adamm:
−1
y'=
=−(1−x
2
)
−1/2
√
1−x
2
−1
−x
y''=−(
)(1−x
2
)
−3/2
*(−2x)=
2
(1−x
2
)
√
1−x
2
14 lis 16:32