matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania o rozdzielonych zmiennych
Michał:
y'−4x
√
y
=0 Następne pomoże ktoś jeszcze ?
14 lis 15:55
Adamm:
dy
=4xdx
√
y
2
√
y
=2x
2
+c
1
y=(x
2
+
c)
2
2
1
y=x
4
+cx
2
+
c
2
4
14 lis 16:17
Michał:
Nie to nie będzie tak
w odp. mamy y=(x
2
+C)
2
14 lis 16:37
Adamm:
1
y=(x
2
+
c)
2
2
1
zamień
c na C, masz twoją odpowiedź
2
14 lis 16:38