proste zadania
raven: proste zadania ale w formie przypomnienia jak je zrobić?
2.B
4.oa.statnie
4.b.ostatnie
14 lis 13:57
14 lis 13:58
PW: Przykazanie nr 2. Nie będziecie obarczali pomagających przepisywaniem treści zadania.
14 lis 14:26
Jerzy:
Słuszna uwaga ... popieram! Im się nie chce , a my mamy pisać.
14 lis 14:31
Adamm: 2. b.
x
2+3x−4>0
(x−1)(x+4)>0
x∊(−
∞;−4)∪(1;
∞)
|7−2x|≤1
−1≤7−2x≤1
−8≤−2x≤−6
3≤x≤4
różnica zbiorów wynosi x∊(−
∞;−4)∪(4;
∞)
4. a
x≠2
| 2x+5 | | 2x+5 | |
| =2 lub |
| =−2 |
| x−2 | | x−2 | |
2x+5=2x−4 lub 2x+5=−2x+4
4. b
| (x2−6x+5)(2+x) | |
| <0 |
| (4−x2)(x−5) | |
x≠2, x≠−2, x≠5
(x
2−6x+5)(2+x)(4−x
2)(x−5)<0
(x−1)(x−5)(x+2)(2−x)(x+2)(x−5)<0
(x−1)(x−5)
2(x+2)
2(x−2)>0
x∊(−
∞;−2)∪(−2;1)∪(2;5)∪(5;
∞)
14 lis 14:34
raven: I7−2xI<=1
14 lis 16:40
raven: dlaczego w ostatnim przykladzie (x2−6x+5)(2+x)(4−x2)(x−5)<0 skąd to się wzięło 0o
14 lis 16:43
Adamm: weźmy funkcje f(x) oraz g(x)≠0
f(x)g(x)<0
14 lis 16:47
raven: racja, pomyliło mi się i chciałem po prawej stronie właśnie wpisać g2, dziękuje za help.
14 lis 16:59
raven: jeszcze jedno pytanie , dobrze zrobiłem :
wyznacz różnice A\B
A:x>3
B:(6−x)(2x−6)(x−2)2(x+1)<=0
x∊<−1,3>U<6,+oo)
x∊(3,6) good?
14 lis 17:06
Adamm: musisz tą angielszczyzną?

jest ok
14 lis 17:09
raven: mam za dużą redundacje
14 lis 17:16