⎧ | x+3 dla x>0 | ||
f(x)= | ⎨ | a dla x=0 | |
⎩ | (sinbx/x) dla x<0 |
sinbx | ||
Ten zapis: (sinbx/x) to tak naprawdę ma wyglądać tak: | tylko nie mogłam tego zapisać | |
x |
sinbx | ||
a ten : | moge zapisać tak , czy jest to poprawny zapis? | |
x |
sinbx | sinx | |||
lim | = lim | * b = 1*3 =3 | ||
x | x |
sin3x | sin3x | 3x | sin3x | |||||
lim | = lim | * | = lim | *3 | ||||
x | 3x | x | 3x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |