WYKRES
pyśka:

CZY KTOŚ MI POMOŻE



wykresem funkci f (x) jest dany wykres.Na tej podstawie sporządź w
oddzielnych układach współrzędnych wykresy funkcji : a) y=f(x)+3 b) y=f(x)−1 c) y=f(x−2) d)
y=f(x+4) e) y=f(x+2)−1 f) y=f(x−1)+2
11 sty 07:55
Ergo: a) przesun wykres o 3 jednostki w gore
b) przesun o jedna jednostke w dol
c)przesun o 2 jednostki w prawo
d)przesun o 4 jednostki w lewo
e)przesun o 2 jednostki w lewo i 1 w dol
f) przesun 1 jednostke w prawo i 2 w gore
11 sty 08:23
pyśka: Dziękuje
11 sty 13:19