matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie prostej
ms:
Przez punkty A=(1,4) B=(−4,−1) przechodzi prosta o jakim równaniu?
14 lis 09:47
Jerzy:
−1−4
y − 4 =
(x−1)
−4−1
y − 4 = ( x − 1) y = x − 1 + 4 y = x + 3
14 lis 09:55