funkcje
pyśka: 
wyznacz dziedzinę funkcji a) f(x)=−3x+2,dla x∊{0,1,2,3} b) f(x)= |x| 1 dla x ∊(−
∞;−1)
f(x)={ x dla x∊<−1;1) −1 dla x∊<1;+
∞)
11 sty 07:42
ula: Dziedzina funkcji to wartości x dla których spełnione jest dane równanie
a/ x∊{0,1,2,3}
b/x∊(−∞: −1)
c/ jeśli to jest funkcja w ukladzie równań
{x dla x∊<−1;1)
f(x) = {−1 dla x∊<1;∞) to Dziedzina tej funkcji jest x∊R
11 sty 11:28
paziówna: c. D = <−1, ∞)
11 sty 11:43
ula: jeśli jet to oddzielnie to dziedziną jest to co jest w nawiasach
11 sty 12:13
pyśka: dziękuje dziewczyny
11 sty 13:24