matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Ola:
Oblicz pochodne : 1) y=tg
4
√
x
2) y= 1 /
4
√
(x−1)
3
3)y=2/ x
3
√
x
4) y=x
2
/
3
√
x
3
+1
13 lis 22:04
Janek191:
1
1
1) y ' = 4 tg
3
√
x
*
*
cos
2
√
x
2
√
x
13 lis 22:42