przekształcenie wzoru
Evelek: Prosiłbym o sprawdzenie czy nie zrobiłem błędu w wyznaczaniu 't'.

x = 1 − e
−a*t
log
n(x) = 1 − log
n−a*t
log
n −1 = −a * t
13 lis 20:24
Benny: 1−x=e
−at
ln(1−x)=−at
13 lis 21:03
Jack: co oznacza zapis logn(x)
13 lis 21:55
Adamm: logarytm o podstawie n z x
13 lis 21:56
Jack: no tak, ale chodzi mi co autor mial na mysli, bo nagle mu "e" znika i wgl dziwne
przeksztalcenia
13 lis 22:44
Evelek: logarytm naturalny
13 lis 23:39
Evelek: Dziękuje Benny.
13 lis 23:40
Benny:
14 lis 07:37