matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podać dziedziny następujących funkcji:
Ewa:
a) f(x) =
√
3+arctg2x
b) f(x) = arctg
√
2x−1
c) f(x) =
√
2+5lnx
d) f(x) = (5e
−
x − 1)
−
3/4 e) f(x) = ln(4x
2
−1) f) f(x) =
√
x+xln(2x−8)
13 lis 20:08