matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
X²=8√5
Qwerty:
Witam obliczalem zadanie i wyszło mi x²=8√5 jak zapisać x?
13 lis 19:53
Eta:
x= 2
√
2
*
4
√
5
13 lis 19:55
5-latek:
x
2
=a to x=
√
a
lub x=−
√
a
13 lis 19:56
Eta:
x= ±2
√
2
*
4
√
5
13 lis 19:57