zdarzenia losowe...rzucamy kostką
karolina: rzucamy 3 razy kostką sześcienną wypisz wyniki sprzyjające zadaniu:
A−suma wyrzuconych oczek jest równa 17
B−suma wyrzuconych oczek jest nie większa niż 6
C−iloczyn wyrzuconych oczek jest równy 36
z góry dziękuję
13 lis 18:08
Janek191:
Nie zadaniu, a zdarzeniu
13 lis 18:09
karolina: ojej mała pomyłka..
13 lis 18:10
Janek191:
A = { ( 5,6,6).(6,5,6),(6,6,5) }
13 lis 18:10
Janek191:
Resztę próbuj sama
13 lis 18:11
karolina: własnie po to napisałam to zadanie żeby ktoś mi pomógł xd
13 lis 18:12
Janek191:
B = { (1,1,1),(1,1,2),(1,2,1),(2,1,1), (1,2,2),( 2,1,2),(2,2,1),(2,2,2) }
C = { ( 1,6,6), ... }
Dokończ C
13 lis 18:19
Adamm: Janek191 a co z przypadkiem kiedy np. wyrzucimy 3, 1, 1
13 lis 18:20
Janek191:
W B trzeba jeszcze dopisać
( 1,2,3),( 1,3,2),( 2,1,3),(2,3,1),( 3,1,2),( 3,2,1) ,( 1.1.4),( 1,4,1),(4,1,1,)
13 lis 18:22
Janek191:
Jeszcze brakuje

zdarzeń elementarnych z B.
13 lis 18:23
karolina: to koniec zadania
13 lis 18:25
Janek191:
Masz dokończyć
13 lis 18:25