tg(x)−sin(x) | ||
lim arccos | ||
x3 |
sinx | 1−cosx | |||
limx→0 arccos( | ( | )) = | ||
x | x2cosx |
sinx | 1−cosx | |||
= arccos(limx→0 | lim x→0 ( | )) = | ||
x | x2cosx |
1−cosx | 1/cosx−1 | |||
= arccos(limx→0 | ) = arccos(limx→0 | ) = | ||
sin2xcosx | sin2x |
| 1 | |||||||||
= arccos(limx→0 | ) = arccos(limx→0 | ) = | ||||||||
2sinxcosx | 2cos3x |
1 | ||
= arccos | = π/3 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |