matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cyklo
czaki:
tg(1/2*arcsin(2/3)) a więc sinx=2/3 nie mam pomyslu jak to dalej ruszyc
13 lis 14:26
czaki:
f5
13 lis 15:47
Adamm:
1
2
x=
arcsin(
)
2
3
2
sin(2x)=
3
1
sinxcosx=
3
1
cosx=
3sinx
sinx
1
2
tgx=
=3sin
2
x=3sin
2
(
arcsin(
))=
1
3sinx
2
3
1
2
1
2
=3*
(1−cos(arcsin(
))=3*
(1−
√
1−sin
2
(arcsin(
))=
2
3
2
3
3
3
=
*(1−
√
5
/9)=
−
√
5
/6
2
2
13 lis 16:10
czaki:
dzieki
13 lis 16:30