sinx | 4 | −5 | −4 | ||||
= | * | = | |||||
cosx | 5 | 3 | 3 |
−4 | ||
tgx= | ||
3 |
−4 | ||
x=arctg | ||
3 |
−4 | ||
A co należało by zrobić dalej, bo podstawiając arctg | do sin i cos nic konstruktywnego | |
3 |
4 | ||
A czego "konstruktywnego" się spodziewasz? arctg(− | ) to taka sama dobra liczba jak każda | |
3 |
π | ||
Gdyby było | , to też nie wiedziałbyś "ile to dokładnie jest". | |
7 |
π | 3 | |||
x = | + arctg | |||
2 | 4 |
4 | ||
bo to miał być argument główny a arctg(− | )<0 | |
3 |
π | ||
Argz = | + β, | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |