wykres
czaki:
f(x)=log2 (1−|x−2|)+1
obliczylem dziedzine:
1<x<3
aczkolwiek mam problem z narysowaniem funkcji
jak rozbić tą funkcję, zeby było ją mozna łatwo narysowac?
13 lis 13:15
Jerzy:
Dla x ≥ 2 f(x) = log2(3 − x) + 1
Dla x < 2 f(x) = log2(x −1) + 1
13 lis 13:20
czaki: zdecydowanie lepiej

dzięki
13 lis 13:29
czaki:

czy ten wykres bedzie wygladal mniej wiecej tak?
13 lis 13:43
czaki: +pytanie
czy gdy w pewnym przykładzie w mianowniku mam "1−cos2x"
a dziedzina to: 1−cos2x=/=0
ale 1−cos2x = sin2x więc x∊R, tak?
13 lis 14:00
czaki: sprawdzi ktos?
13 lis 16:45