matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POCHODNA
Alan:
pochodna y=1/ 2(1+x
2
)
2
13 lis 13:11
Jerzy:
1
f(x) =
(1+x
2
)
−2
2
1
f'(x) =
*(−2)*(1 + x
2
)
−3
*2x = −2x(1 + x
2
)
−3
2
13 lis 13:18