Zadania
Michał05: Zd25 Udowodnij że iloczyn kolejnych liczb naturalnych od 1 do 16 jest podzielny przez 2
15.
| | 1 | |
Zd26.α kąt jest ostry i sinα= |
| .Oblicz 3+2tg2α. |
| | 4 | |
13 lis 10:08
Saizou :
iloczyn
1*2*3*4*5*6*7*8*9*10*11*12*13*14*15*16=
1*2*3*22*5*3*2*7*23*9*5*2*11*22*3*13*2*7*15*24=
1*3*5*3*7*9*5*11*3*13*7*15*215=215*k gdzie k ∊ Z
13 lis 10:35
Saizou :

tw. Pitagorasa i funkcje trygonometryczne w trójkącie
13 lis 10:36
13 lis 11:03
Michał05: Dziękuję bardzo za pomoc.
13 lis 12:44