ciagi
Monika: wyznacz wzor ciagu o kolejnych wyrazach
| | 1 | | 1 | | 1 | |
3, |
| , 3 , |
| , 3 , |
| , 3 , ... |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
10 sty 21:51
Monika:
10 sty 22:12
paziówna: wzór... to ja bym rekurencyjnie:
a1 = 3
an = (an−1)−1
11 sty 00:12
Julek:
a
1 = 3
a
n+1 = (a
n)
−1
bo wg. Twojego wzoru, n∊N − {1}, chyba...
11 sty 01:13
Eta:
11 sty 01:14
paziówna: tak, no oczywiście

późna godzina i w ogóle, takie durne błędy...
11 sty 11:40
Bogdan:
Dzień dobry.
a1 = 31, a2 = 3−1, a3 = 31, ... , an = 3(−1)n+1
W wykładniku liczby 3 jest (−1)n+1
11 sty 11:56