matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz parametr a dla którego funkcja f(x) jest ciągła
sara:
⎧
2x−a dla x≤2
f(x)=
⎩
2x
2
+1 dla x>2
a=−5?
12 lis 21:13
Adamm:
lim
x→2
−
2x−a = 4−a lim
x→2
+
2x
2
+1 = 9 4−a=9 a=−5
12 lis 21:17
sara:
czyli się zgadza
12 lis 21:24