matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Alan:
pochodna ; y=x
2
e
2x
sinx
12 lis 21:03
Adamm:
(x
2
e
2x
sinx)'=(x
2
e
2x
)'*sinx+x
2
e
2x
*cosx=(2xe
2x
+2x
2
e
2x
)sinx+x
2
e
2x
*cosx= =xe
2x
(2sinx+2xsinx+xcosx)
12 lis 21:06