matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat
marco:
Jak obliczyć pole czworokąta ANMP Proszę o pomoc
12 lis 20:49
g:
pole PMD = 1/4 pola DMC = 1/5 pola PCD = a
2
/20 pole ASN = 1/2 * a/2 * wysokość z N na AS = a/4 * a/3 = a
2
/12 pole ANMP = a
2
/4 − a
2
/20 − a
2
/12 = a
2
* 7/60
12 lis 21:12