zadania
Michał05: zd7Dla pewnych liczb a i b zachodzą równości a2−b2=200 i a+b=8.Dla tych a i b wartość
wyrażenia a−b jest równa.
a)25 b)16 c)10 d)2
zd10 Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x)=x2−4
a)<−4,∞) b)<−2,∞) c)<2,∞) d)<4,∞)
12 lis 18:55
Krzysiek: a
2−b
2= (a+b)(a−b)
Zadanie nr 10
a)
Powiedz jak chcesz zdac mature ? . Zreszta .
12 lis 19:06
Milo: zd7
a2−b2=200
a+b=8
(a−b)(a+b)=200
a+b=8
8(a−b)=200
(a−b)=2008=25
zd10
zauważmy, że x2≥0 w ℛ,
więc x2−4≥−4 w ℛ (obustronnie odejmujemy 4).
Czyli Y=<−4,∞)
12 lis 19:09
Krzysiek: W zadaniu nr 10 nalezy zauwazyc tylko z e y=x2−4 powstaje przez przesuniecie wykresu y=x2 o 4
jednostki w dol
WIdze ze kolega juz moze odpisywac .
12 lis 19:14