matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
Arcani:
Jaka jest pochodna z pochodnej z φ=c/t po zmiennej t?
12 lis 17:27
Jerzy:
c
f'(t) = −
t
2
12 lis 17:27
Arcani:
a kolejna pochodna z tego ile wynosi?
12 lis 17:29
Jerzy:
2c
f"(t) = − c*(t
−2
)' = −c *(−2)*t
−3
=
t
3
12 lis 17:32