−√2 | −√2 | |||
z = ( | − i * | )18 | ||
2 | 2 |
√2 | √2 | |||
|z| = 1, cos φ = − | , sinφ = − | III ćw. | ||
2 | 2 |
5 | ||
φ = | π | |
4 |
−√2 | −√2 | 5 | 35 | |||||
z = ( | − i * | )18 = cos(18 * | π) + i sin( | )= | ||||
2 | 2 | 4 | 2 |
3 | 3 | |||
cos(16π + | π) + i * sin(16π + | π)= | ||
2 | 2 |
3 | 3 | |||
cos( | π) + i * sin( | π)= 0 + −i = −i. | ||
2 | 2 |
−√2 | ||
tam masz − | geniuszu | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |