pochodne złożone
pink96: Poproszę o szybkie rozwiązanie :
a) f(x)=3x23√x
b)f(x)=p3{x3√x2
c)f(x)=ln(sin2x+p{1+e2x)
12 lis 16:03
12 lis 16:07
Jerzy:
b i c − zapis niejasny.
12 lis 16:07
pink96: a mogłabym prosić o pełne rozwiązanie ?
12 lis 16:09
pink96: b) 3√x3√x2
12 lis 16:10
Jerzy:
a) f'(x) = 7x4/3 = 73√x4
12 lis 16:10
pink96: c)ln(sin2x+√1+sin4x)
12 lis 16:11
12 lis 16:13
Jerzy:
c)
| | 1 | | 4sin3xcosx | |
f'(x) = |
| *(2sinx*cosx + |
| ) |
| | sin2x + √1 + sin4x | | 2√1 + sin4x | |
12 lis 16:15