matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
OQ:
Korzystając z twierdzenia o 3 ciągach obliicz granice: 1.an=(n
2
*cos(n!))/(n
3
+2n+1) 2.an=((n
4
+n
2
)/n
5
+2))*sin(n) 3.an=1/2n*cos(n
3
)−3n/6n+1 4.an=n*sin(5n)/n
2
+1*(1−3/n)
n
12 lis 11:58