12 lis 11:45
PW: To są działania na wyznacznikach, a nie na macierzach.
12 lis 13:11
czaki: to by sie zgadzało, ale wtedy jak doprowadzac do takich postaci?
12 lis 14:16
jc: Wyznacznik jest formą wieloliniową kolumn (wierszy).
Wyznacznik NIE jest formą liniową macierzy.
12 lis 14:26
czaki: a co z tego wynika? jestem za głupi zeby to zrozumiec(przynajmniej na obecny stan wiedzy)
12 lis 14:46
jc: 4 poniższe własności w pełni określają wyznacznik
| ka b | | a b|
| kc d | = k | c d |
| a+f b | | a b| | f b |
| c+g d | = | c d | + | g d |
|a a |
|c c | = 0
|1 0 |
|0 1 |= 1
12 lis 15:32