pochodne
TROCHESMUTNYSTUDENT: jest 1:40 a ja sie z tym mecze, niech sie ktos zlituje i mi pomoze...
oblicz pochodna z
| | 3 + 15 √t | |
niby prosta sprawa, wyszlo mi |
| |
| | 8 √t (1+ 2 √t )2 | |
ale w odpowiedziach jest calkiem inaczej
z gory za jakakolwiek pomoc
12 lis 01:45
TROCHESMUTNYSTUDENT: *z gory dzieki....
12 lis 01:46
Benny: | | (1+√t)'*(1−√t)−(1−√t)'(1+√t) | |
y'= |
| |
| | (1−√t)2 | |
12 lis 02:00
Macko z Bogdanca: y'=U{1+
√t}{1−
√t)
| | (1+√t)'(1−√t)−(1+√t)(1−√t)' | |
= |
| |
| | (1−√t)2 | |
| | | 1 | | −1 | |
| (1−√t)−( |
| )(1+√t) | | 2√t | | 2√t | |
| |
= |
| |
| | (1−√t)2 | |
| | | 1 | | √t | | −1 | | √t | |
| −( |
| )−( |
| − |
| ) | | 2√t | | 2√t | | 2√t | | 2√t | |
| |
= |
| |
| | (1−√t)2 | |
| | 2 | | 1 | | 1 | |
= |
| * |
| = |
| |
| | 2√t | | (1−√t)2 | | (√t−1)2 | |
12 lis 02:20
12 lis 02:22
TROCHESMUTNYSTUDENT: | | 1 − √2 | |
ale odpowiedz to |
| |
| | 2 √t ( 1 + √2t )2 | |
...
12 lis 10:11
Krzysiek: Kolego a wolfram co mowi .,
12 lis 10:15
TROCHESMUTNYSTUDENT: kolego ja to nie wiem takich rzweczy dlatego potrzebuje pomocy tutaj
12 lis 10:56
12 lis 11:19
||: kolega chyba nie dorósł do samodzielnego studiowania
12 lis 12:09