matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Paweł:
dlaczego log
6
3 = log
2
3/log
2
6 ?
11 lis 18:14
===:
to wzór na zmianę podstawy logarytmu
11 lis 18:22
Jack:
log
c
b
log
a
b
=
log
c
a
11 lis 18:30
===:
1
log
3
2
1
log
3
2
=
=
log
2
2+log
2
3
1
1+
log
3
2
1
log
3
2
1
=
*
=
=log
6
3
log
3
2
log
3
2+1
log
3
6
11 lis 18:41